top of page

EMAIL MARKETING

E-MAIL MARKETING BIEDT VELE MOGELIJKHEDEN OM TE COMMUNICEREN MET UW KLANTEN

Door het verzenden van e-mail naar uw klanten en prospects komt èn blijft u onder de aandacht van uw doelgroep. E-mail marketing is goedkoop, interactief en meetbaar. Tevens geeft het u inzicht in de interesses en behoeftes van uw ontvangers. Dit vormt een goede basis voor een continue dialoog met uw doelgroep. We hebben een enorme ervaring met de verzending van e-mail, zowel met losse campagnes als strategie gedreven.

E-mail marketing is geschikt voor vele doeleinden zoals bijvoorbeeld nieuwsbrieven en aanbiedingen maar ook after sales, service e-mails en alle overige denkbare campagnes waarmee we u graag helpen! Tevens bieden we ook de mogelijkheid van online surveys, bv. om uw klanttevredenheid te verhogen.
 

Naast de verzending kunnen we u ook helpen met advies over het opbouwen van uw e-mail (data)bestanden.


Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Hieronder vind u enkele waardevolle feiten over E-mail Marketing.

laptop

Onze digitale dag begint vooral met E-mail

Onze digitale dag begint vooral met E-mail

Ongeveer 48% van de Nederlanders zegt zijn digitale dag te beginnen met e-mail. Op de tweede plaats staat WhatsApp, dat gemiddeld door 25% als eerste wordt geopend. WhatsApp steekt bij jongeren boven e-mail uit. In die leeftijdscategorie prefereert meer dan 50% WhatsApp en rond de 25% gebruikt als eerste e-mail. Vanaf de leeftijd van 35 jaar geniet e-mail duidelijk de voorkeur. Dit werpt een aantal belangrijke vragen op: is e-mail een kanaal dat langzaam zal verdwijnen of heeft het gebruik simpelweg met onze levensfasen te maken? De toekomst zal het uitwijzen.

De functie van de E-mail inbox wordt duidelijker

Wat we wel nu al weten is dat snelle korte berichten tegenwoordig grotendeels worden verstuurd via WhatsApp of SMS. Wat we ook weten is dat dit voornamelijk privé berichten betreft. Dat die korte (privé) berichten niet meer via e-mail verlopen, is overigens een goede ontwikkeling. Dit maakt de functie van de e-mail inbox namelijk alleen maar duidelijker. Als het vertrouwelijk en uitgebreid moet of wanneer het gaat om transactieberichten, serviceberichten en notificaties is e-mail ideaal. Doordat er minder kleine berichten via e-mail worden verzonden is de e-mail inbox minder vol en wordt de aandacht voor de overgebleven e-mails natuurlijk alleen maar groter.

 

Voorkeurskanaal voor ontvangst van Reclame.jpg

Stuur reclame alsjeblieft via E-mail
De Nederlandse consument heeft een overduidelijke voorkeur voor het ontvangen van reclame via e-mail. Maar liefst 68% geeft aan e-mail te prefereren boven andere kanalen. De tweede plek wordt ingenomen door direct mail (dus per post) met 20%. Reclame in Social Media kanalen wordt minder gewaardeerd. Slechts 6% wil bijvoorbeeld reclame ontvangen via Facebook.

71% van de consumenten heeft maximaal twee e-mailadressen
Als e-mail marketeer wilt u weten of u het juiste e-mailadres hebt. Consumenten gebruiken namelijk meerdere e-mailadressen. Het is prettig om te weten dat de meerderheid niet meer dan twee e-mailadressen heeft. Dat maakt de kans dat u communiceert met het juiste e-mailadres groter en daarmee ook de kans dat uw boodschap wordt bekeken.

 

45% van alle e-mail wordt op tablet of mobiel gelezen
Bijna de helft van alle e-mails wordt op mobiele devices gelezen. Hiermee wordt bedoeld smartphones en tablets. Als we kijken welk van die devices dan de voorkeur heeft blijkt dat tweederde (32%) e-mail bij voorkeur op de mobiel leest en één derde (13%) bij voorkeur op zijn of haar tablet. Dit geldt overigens voor zowel jongeren als ouderen. Het is dus niet per se zo dat de oudere generatie de desktop of laptop veel vaker gebruikt dan de jongeren om e-mails te lezen.

Meer weten over de mogelijkheden van E-mail Marketing? Neem contact met ons voor een afspraak!

 

bottom of page